joi, 14 ianuarie 2010

expozitie "Povesti in Bucuresti"


În ultima vreme Bucureştiul a fost aspru criticat de profesionişti, arhitecţi, urbanişti, profesori. Regulile sunt clare, iar oraşul nu le respectă. Avem un oraş zgomotos, aglomerat, lipsit de spaţii urbane adecvate, în care câteva bănci aşezate la întâmplare ţin locul unei adevărate pieţe urbane. Bucureştiul adaptează, refoloseşte, converteşte, în loc să ne ofere spaţii „perfecte” pentru activitătile noastre. Şi cum ni se pare firesc să primim orice lucru numai bun de utilizat, „terminat”, eventual însotit de câteva instrucţiuni la îndemână, de tipul „Nu călcaţi pe iarbă!” sau „Loc de joacă pentru copii”, iar relaţia noastră cu oraşul să fie doar una de politeţe, atunci marea parte a sa ne ridică probleme. Întrucât Bucureştiul nu este oraşul politicos cu spaţii perfecte, la îndemână, pe care unii dintre noi incă le mai caută. Şi atunci ce ne oferă totuşi oraşul? Un răspuns posibil ar fi: spaţii care neglijează confortul, stilul sau unele idealuri rigide.

…de aceea noi ne-am propus [şi vă propunem] să facem o plimbare prin oraşul nostru renunţând la concepţii premeditate, pretenţioase, aspre, care ne determină în mare măsură să fim neîncrezători faţă de acesta, ci ca simpli locuitori ai săi.

"Povesti in Bucuresti" este un proiect care s-a concretizat intr-o prima expozitie, un proiect care noi speram sa se dezvolte, si treptat sa deschida interesul locuitorului pentru oras si spatiu public.
Pana una-alta, expozitia va fi deschisa la Galeria Octav Doicescu, (intrarea Teatrului Act, Calea Victoriei 126)in perioada 15-22 ianuarie intre orele 14.00-21.00

mai multe detalii despre demersul proiectului gasiti aici

Un comentariu:

nideleacristian spunea...

Buna ziua.
Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web www.edelbeta.ro.

Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri, in cadrul directorului.

In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:

Titlu - Albena
url - http://www.la-albena.ro

Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs